eikä mitään vali vali -asioita!

mut vähän kuitenkin harmittaa, kun piti näin mennä sairastumaan. en mä missään kuumeessa, mutta tukkoinen kuin mikä!

mutta ihania asioita myös:


tänään pääsin leipomaan ihka ensimmäiset piparkakut! ensimmäistä kertaa taikinan kanssa oli vähän ongelmia. taisi tulla liian vähän jauhoja tai sitten sitä kananmunaa lirahti liikaa.

tein ihan pienen taikinan (kun mausteita ei ollut enempää) johon piti puolittaa muna. ei se nyt iso juttu ole, mutta välillä hieman ongelmallista kuitenkin! mutta hätä keinot keksii: lisää jauhoja joukkoon ja takaisin jääkaappiin kovettumaan.


ja hienoja pipareita niistä tulikin: päätin kerrankin hieman hifistellä, kun lapset veteli päiväunia, ja koristelin kruunut arvonsa mukaisesti valkoisella, pinkillä ja vihreällä sokerikuorrutteella sekä sokerihelmillä, -sydämillä ja -kuulilla. näitä on kiva tarjota, kun tulee ystäviä kyläilemään!


nyt jos vielä jaksaisi hieman järjestellä paikkoja, ettei olisi ihan kaaos...

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Upeita pipareita! Mekin ollaan kyllä leivottu, mutta koristelemaan en ole jaksanut ryhtyä. Ei sitä taikinaa muutenkaan uuniin asti niin paljon ole päätynyt..

Heli kirjoitti...

toi muotti on kyllä hieno. siitä voi tehdä myös sammakon varpaita. ;) hyvännäköisiä pipareita!

ky kirjoitti...

vähäks makeita...meillä taitaa mennä kaupanpipari touhuiksi (tai korkeintaan valmistaikina hommaan), kun on tuo kananmuna-allergikko...annaksen piparit käy ja on ihanan rapeita ja laihoja. :)