joulu mennä jollotti...

joten nyt voi julkaista joulun ajan aikaan saannokset:


suuremmalle sain vihdoin pipon kudottua. ohje on ihan omasta päästä. lanka seitsämää veljestä ja tupsu tempoa. onnistuin älyttömän hyvin kavennuksissa, niistä tuli kerrankin oikeanlaiset!


äidille ja anopille kokeilin vapaalankahuovutusta. huovutin heille molemmille pitkät huivit. ainakin äitini piti kovasti aikaan saannoksestani. anopista en tiedä.


serkkuni tytöntylleröiselle tein vanhojen farkkujeni lahkeesta ja takataskusta sievän farkkuhameen ja siihen kassin. en tajunnut kuvata valmista hamosta, johon vielä kirjailin juju-kirjasta löytyneen mallin mukaan punaisella puuvillalangalla kukkia, mutta tässä on valmistusvaiheesta muistutukseksi itselleni otettu kuva.



pipoja tuli tehtailtua yllin kyllin: siskolle helmineulepipo kukkasella ja hänen avokille jc-pipo alpakasta.


siskolle teimme myös ikkunaan ripustettavat helminauhat, jotka teimme erilaisesta lasi-, muovi- ja kristallihelmistä.

ystävälle ja hepulle meni matching lapaset. tai no toisen oli mustat ja toisen valkoiset. lupasivat lähteä lumisotailemaan, pehmittääkseen vielä hieman jäykät huopaset!

yksi huivi jäi kesken, mutta sen toimittaa royal mail perille kunhan se nyt valmistuu. haukkasin ehkä vähän liian ison palasen alkaessani viikkoa ennen joulua tekemään sen luokan kutomusta: valkoisesta mohairista ohjeella *nosta lk takakautta, tee langankierto, kudo kaksi oikein yhteen, jne.* sain parissa illassa noin 30 cm tehtyä eli ei ihan valmiiksi! kaunis siitä kyllä tulee, joten saas kattoo raaskinko sittenkään luopua siitä...

niin ja sitten ne perinteiset käsintehdyt: sinappia ja limppua. tänä vuonna kokeilin myös appelsiinimarmeladia ja marmeladimakeisia. niistä makeisista nyt ei tullut mitään mainitsemisen arvoisia, mutta tulipahan kokeiltua. ens kerralla parempia!

0 kommenttia: