nyrkin ja hellan välissä!?

no, ei nyt sentään!

vietän aikaani keittiössä enemmän kuin mielelläni. eilen tosin ehkä enemmän kuin yleensä. tosin aikaan saannoksenikin puhuvat sen puolesta.

alkuperäinen tarkoitus oli leipoa sämpylöitä, meille omamme ja pienemmälle pötkönmallisia suolattomia versioita. pienempi nautti ainakin pötköistään, vaikka omaan suuhun nämä ruispötkyläiset maistuivat lähinnä vedelle.


sämpylät sain tehtyä, mutta sitten teki vielä mieli jotain muuta. tiesin pikkusisko numero 2 (=nuorempi sisko, vanhempi pikkusisko on numero 1, mutta numerointi ei viittaa mihinkään arvojärjestykseen) tulevan meille illalla töittensä jälkeen viettämään iltaa, joten jotain kivaa iltateen kanssa pitäisi olla tarjottavaa sämpylöiden lisäksi.

ah, niin ihanainen sara suihkulähde, kuten häntä meillä leikkisästi kutsutaan, sai olla herkkureseptieni lähde. löysin eräänä kirjastoreissulla hänen pienen reseptikirjasen ja sitä selaistuani totesin haluavani kokeilla joka ikistä reseptiä kyseisestä kirjasta! ja niin ryhdyin tuumasta toimeen. ensin... pehmitetään voi.. oho, se suli kokonaan. on pakko siis tehdä myös jotain muuta kahvikakun lisäksi! hmm... mielenkiintoinen kaurakeksiresepti. tehdään nekin!


tuloksena oli siis ihanainen, makea, kanelinen ja vanljainen kahvikakku vaahterasiirappi-sokeri-kuorrutuksella sekä maailman helpoimmat, mutta ehkä herkullisimmat kaurakeksit!

sunnuntaille jäi vielä herkullinen tacopiirakka, lindrtöminpihvit sekä lihapullan ensiviikolle.

ai paljon, ruokaa? miten niin kuka nämä meillä syö? :)

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Mun kuola valuu tuota kakkua katsellessa!

Laura kirjoitti...

se muuten oli niiiin hyvää! miehen mukaan kuulemma parempaa kuin ihan bravuuri porkkanakakku!

Aino kirjoitti...

Nam! Kuulostaapa hyvältä. Meinasin itse tehdä tätä ensi viikon vieraille: http://www.sorsanpaistaja.fi/?p=1045

Laura kirjoitti...

mmm... tosin voisin korvata tuon portviinin jollain muulla ei alkoholillisella nesteellä. mä en jostain syystä pidä alkoholista ruuassa tai leivonnaisissa. outoa!?

Aino kirjoitti...

Menee varmaan ihan kahvillakin kostuttamalla :)