rule number 1


meillä on kotona käytännön syistä tehty pari sääntöä:

sääntö 1: miehelläni ei ole MITÄÄN asiaa koskea likapyykkiin.
syy: hän ei vain osaa pestä pyykkiä oikein.
selitys: ei katso tarkkaan, mitä koneeseen laittaa, pesee väärillä ohjelmilla, laittaa huuhteluainetta vaikkei pitäisi sekä jättää mm. kestoista tarrat auki.

sääntö 2: mies EI ripusta pyykkiä tai laita sitä kivausrumpuun ilman valvontaa.
syy: hän vain ei tiedä mitkä pyykit menee narulle ja mitkä rumpuun
selitys: KUKAAN ei halua laittaa päälleen vaatteita jotka on joko ripustettu ryppyisenä möykkynä tai on kutistettu kuivausrummussa.

sääntö 3: mies ei erityisestikään koske kestovaippoihin muuten kuin niiden päälle pukemisen ja riisumisen yhteydessä.
syy: se nyt ei vain mene perille, kuinka niitä käsitellään
selitys: omistan muutaman melkein pilatun kestovaipan!

sääntö 4: laura ei koske tiskeihin.
syy: se ei ole mun homma
selitys: jos mä pyykkään väh. 10 koneellista viikossa, niin mies voi tiskata. mä ihan oikeesti oksennan, jos tiskit haisee pahalle.

sääntö 5: siivous on KAIKKIEN YHTEINEN homma!
syy: koti on perheemme yhteinen ja jokainen sotkee sitä ihan yhtä paljon.
selitys:olemme nyt syksyn ajan pitäneet siivouspäivänä tiistaita, jolloin ei ole ollut mitään iltamenoja. homma toimii, kun teemme yhdessä. päivällä laitan tavaroita paikoilleen ja imurointi alkaa heti, kun mies tulee kotiin. jako on tapahtunut vahingossa: laura järjestää, imuroi ja pyyhkii lattiat, mies siirtelee tavaroita mun tieltä, järjestää lastenhuoneen ja pyyhkii pölyt. wcn siivous vaihtelee tai sitten teemme sen viimeseksi yhdessä juuri ennen ilta suihkua.

lopputulos: kaikki ovat ainakin melkein tyytyväisiä ja koti on aika ajoin oikeesti siisti ja puhdas.

selitys: saimme aiemmin JOKA kerta hirveet riidat, kun piti alkaa siivoamaan. kumpikin vihasi hommaa, kun koti oli aina ehtinyt ihan kaaoksen partaalle. nykyinen järjestely toimii, vaikka tällä viikolla jäikin siivoamatta, kun sairasteltiin.

2 kommenttia:

Tytsie kirjoitti...

Kiitos Laura visiitistä blogissani. Kiva lukea, miten elämä sujuu melkein 20-vuotta nuoremmalla naisella...ja huomata, että jotkut asiat eivät muutu! Siis tämä hem-me-tin siivous (+läskit). Kun poikansa sai kasvatetuksi isoksi ja ovat jo tuossa ovenraossa pois lentämässä niin piti sitten siihen tilalle ottaa kaksi karvaista poikaa (koirat siis) ja siivousmäärä pysyy vakiona ja myös siitä kinastelu. Ainut ero teihin on se, että minä HALUAN tiskata (valitettavan harvoin siihen pääsee näin astiapesukoneaikana)mutta imurointi on myrkkyä ja sitähän riittää...
Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle!

Laura kirjoitti...

:)