kun minä olen aikuinen...

en ainakaan käy kommentoimassa vieraille enkä muillekaan äideille heidän äitiyttään.

äitiys on asia, joka on äärettömän henkilökohtainen. se, että joku tulee arvioimaan äitiyttäsi, aiheuttaa usein naisessa puurokattilan ylikiehumista vastaavan reaktion. en koe olevani niitä herkimpiä naisia, mutta kyllä mutkin saa raivostumaan!

tänään sain pienen yliannostuksen keski-ikäisistä naisista. kertomukseen liittyy likaisena olevat vaunut, kantoliina ja bussi.

lähdimme lasten kanssa liikenteeseen poikkeuksellisesti pelkän kantoliinan kera. vaunujemme pehmusteet olivat saaneet "kauniin" ja voimakkaasti tuoksuvan tahran kalan rasvasta eikä pesun jälkeen olleet vielä kuivuneet. olin sitonut nuorimmaisen liinalla selkään, mutta sepäs ei kaikkia bussin kanssamatkustajia miellyttänytkään.

loppumatkasta eräs 50-60 ikävuoden paikkeilla ollut nainen tuli heti aika tylyllä äänellä arvostelemaan tapaani kuljettaa lasta. ongelmana tässä tavassa oli kuulemma se, että lapsi heiluu ja niin ollen tippuu kyydistäni enkä pysty hallitsemaan sitä selässäni. toinen, hänen mielestään erityisen kamala asia oli se, että lapsen jaloissa ei kierrä veri. tämä piti tietenkin tulla kailottamaan niin, että varmasti koko bussi kuuli hänen tärkeän asiansa.

koitin aluksi ystävällisesti selittää rouvalle, että lapsellani on kaikki hyvin ja että en kantaisi lastani näin, jos tietäisin sen vahingoittavan häntä. sananvaihto jatkui rouvan puolelta inttämisellä ja lopuksi jopa mentiin niin pitkälle, että hän kädet puuskassa istahti penkille ja tiuskaisi, että veri ei kierrä lapsen jaloissa ja että minä en hoida lastani oikein. just.

en voinut olla päästämättä muutamaa tylyn kettumaista, mutta kohteliasta lausahdusta suustani, ennen kuin bussi pysähtyi laiturille.


tässä muuten tällä hetkellä käytössä olevat "kantolaitteet". vasemmalta oikealle lueteltuna 1. mandukan kantoreppu väri ruskea (ainoa ikioma nuista kaikista) 2. bb-sling passion 3. haikarankehto leo natur 4. vatanai tibet 5. mam eco.
tämän hetken ehdoton suosikki on tuo sling!

5 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Ai kamala! Ei tuolla tavalla saa kommentoida. Törkeätä käytöstä tuolta naiselta.

n i n n u kirjoitti...

Heippa !
Voitit blogini "paras sisutus"- äänestyksessä pannulaput. Onnea !
Ilmoitatko osoitteesi 70.luvulta(at)gmail.com, niin saan lappuset matkaan.
terv. n i n n u

Satu kirjoitti...

Joillakin on selvästi liian vähän tekemistä. Mulle tässä talven aikana yksi vanhempi rouva tuli huutamaan, että lapsen rattaat on heti käännettävä toiseen suuntaan, ettei sada lunta silmiin, enkö voi tuollaista tajuta. Taivaalta ripotteli hyvin kevyesti muutamia hiutaleita, ei tuullut ja pojalla oli lipallinen lakki.

Laura kirjoitti...

aimo ja satuk - aivan selvästi liian vähän tekemistä! mutta kaipa se niin on, että äidit ovat arvostelun suhteen vapaata riistaa?

ninnu - aivan mahtavaa! mä en ole koskaan ollut mitään voittaja tyyppiä näin niin kuin arpajaismielessä. laitan sähköpostia het tulemaan.

Feminem kirjoitti...

Keski-ikäiset naiset ovat pahimpia. Mitä tulee äitien arvosteluun, niin mielestäni joissain tapauksissa ulkopuolisen arvostelu ei ole väärin. Eräs tuttavani jätti usein alle 3-vuotiaan lapsensa pihalleen yksin leikkimään vailla valvontaa. Pihalta oli täysin vapaa pääsy vieressä olevalle vilkkaasti liikennöidylle kadulle. Tuttavani kilahti samassa pihapiirissä olevalle naapurilleen, joka oli "kehdannut" arvostella, ettei niin pientä lasta voi jättää ilman valvontaa pihalle.