äläkä vaan alistukaan!

on harvoja asioita, mistä todella sappeni alkaa kiehumaan. no, ei oikeasti, vaan todellisuudessa niitä on monia ja tämä asia kuuluu todella tähän pitkään listaan.

entinen opiskeluaikainen kaveri oli linkittänyt seinälleen tämän ja kommentoinut siihen, ettei itse alistuisi moiseen. samaa toivon omalta osaltani. kuinka tuollaiseen voi edes alistua.

paljastettakoon, jos se ei ole jo tullut selväksi, että olen vakaumuksellinen kristitty. en kuulu mihinkään herätysliikkeeseen, en luokittele itseäni himouskikseksi enkä missään tapauksessa halua olla ketään Raamatulla päähän paukuttamassa. mutta olen tunnustuksellinen, kirkkoon kuuluva ja myöskin aika luterilainen uskova kristitty. mieheni ei ole uskossa, mutta saan kasvattaa lapsistani kristittyjä. se ei häntä haittaa.

tässä kohtaa moni pelästyy ja aloittaa sen iänikuisen paasauksen pelastuksesta ja käskyistä jne. joo ei, mua ei kiinnosta baarissa tai mukavassa illanvietossa alkaa keskustelemaan siitä, että kyllä, ihminen voi vain uskoa Jumalaan ja että yksin uskosta, Jumalan armosta ja Jeesuksen tähden pelastuu. tai että miksi ihmeessä kirkko kerää kirkollisveroa eikä anna hautapaikkoja kaikille, ketkä sen haluaa ilmaiseksi myös uskonnottomille. tai paras oli, että kuinka sä et siunaa homopareja. no vittu (anteeksi kielenkäyttöni), kun en ole pappi! ja tämä tapahtuu heti, kun toiselle selviää, mitä teen työkseni.

mitä ihmettä? miksei mainostoimiston tyyppiä pistetä tilille siitä, miksi hän suunnittelee ja työstää niin luokattoman huonoja mainoksia. miksi insinöörit säästyvät piinapenkiltä? yhtälailla heiltä voisi tivata, että miksi ihmeessä ette suunnittele tämän parempia puhelimia! kaikista muista ammateista puhumattakaan. lääkärit, kuinka te ette yksinkertaisesti voi vain parantaa ihmisiä syövästä tai aidsista? kaupan kassat, miksi te myytte niin jumalattoman kallista ruokaa. tai ammattiautoilijat, miksi ajatte niin luokattoman huonosti.

aivan yhtä hyviä kysymyksiä. (huh, mikä paasaus, hui)

mutta siihen kampanjaan. toivon nyt sydämestäni, että kaikki ne, jotka todella katsotte kampanjan videon, ymmärrätte, ettei tuo ole kirkon virallinen kanta. sley, opko ja sekl ovat kirkon sisäisiä liikkeitä, mutta heillä on hyvin voimakas raamatullinen linjaus juurikin näissä seksuaalisuusasioissa. henkilökohtaisesti, yksityishenkilönä määrittelisin tuon heidän tämän hetkisen "älä alistu"-kampanjan uskonnolliseksi väkivallaksi, propagandaksi, aivopesuksi, manipulaatioksi sekä tietyllä tavalla myös erittäin rasistiseksi.

toivottavasti kukaan nuori, joka miettii omaa identiteettiään ja seksuaalisuuttaan ei eksy katsomaan tuota hengellistä väkivaltaa. ja te, jotka siellä kirkon isoilla palleilla istutte, voitteko kommentoida julkisesti tuota soopaa edes jollain tavalla, pliis!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hiljaista on täällä... kuis teille kuuluu? kesäreissuja?
meillä muutto ensi maanantaina...
-ky

Anonyymi kirjoitti...

heips,
täällä käyn säännöllisen epäsäännöllisesti tsekkaamassa, joska kuulumisia näkyisi...
tää bloggaaminen ei selvästi oo enää niin pop kuin joskus ennen... useampi blogisti, joita oon seuraillut on jättänyt leikin sikseen tai ainaskin tosi radikaalisti vähentänyt kirjoittelua.
toivottavasti voitte hyvin!
-ky