tilliä ja piparjuurta

helin inspiroimana aloin pohtimaan, mistä sitä itse haluaisi kesällä korjata satoa. meillä on tuossa metsän takana vuokrattuna ihan oma maapalsta pikkuviljelemistä varten. kutsumme tätä aarin kokoista maapalaamme koko perheen voimin tiluksiksi!

minulle tuli viime keväänä aivan suunnaton hinku omalle kesämökille. no, eihän meillä sellaiseen ollut tästä lähistöltä varaa eikä mieskään innostunut siitä yhtään. seuraavaksi hinguin omaa mökkiä joltain pääkaupungin monesta siirtolapuutarhasta. ihanaa, suloinen pieni mökki keskellä kaupunkia, pari marjapensasta, omenapuu, yrtiitarha ja ihania kukkia piha täynnä. kuinka valloittava ajatus! paitsi, että eihän niitä noin vain osteta. helsingissä täytyy olla helsinkiläinen, että sellaisen voi ostaa ja espoossa ne ovat superkalliita eikä niitä todellakaan ole tarjolla. mutta palstatilaa löytyy aina ja ihanaisen ja hoitamattoman palstan saimmekin viime keväänä kontollemme :)



viime vuonna raivasimme vain pienen alueen, jossa kasvatimme tilliä, persiljaa, kesäkurpitsaa, porkkanoita, salaattia ja herneitä. lisäksi saimme raparperin ja ruohosipulin alun. syksyllä raivasimme paikkaa rikkaruohoilta lisää, mutta aika loppui kesken, kun sain pahan enterovirustartunnan ja sairastin kaksi viikkoa juuri kriittiseen aikaan.

mutta mitä tänä vuonna?! ehdotuksia otetaan vastaan, mutta tässä ensimmäinen lista:
- salaattia (ei samaa sekoitusta kuin viime vuonna)
- kesäkurpitsaa
- porkkanoita
- sipulia
- tilliä ja persiljaa
- oreganoa
- basilikaa
- timjamia
- pinaattia
- punajuurta
- kyssäkaalia
- naurista

nyt vain lukemaan mantraa: aurinko, aurinko, sulata lumet!

0 kommenttia: