maanantai taas saapuu aivain liian aikaisin, kai.

maanantai alkoi taas niin kuin maanantait yleensä meillä alkaa: kiukuttelulla, raivoamisella ja rähjäämisellä. maanantait ovat vain meille liikaa. viikonloppu ohi. ei rauhallista aamua. ei isiä. kiire kerhoon. kiire muskariin. milloin syödään. onko pakko mennä kauppaan. nukutaanko päikkäreitä. kumpi nukkuu vai nukkuuko kumpikaan. ketä syö, milloin ja mitä. kelpaako mikään. ja niin edelleen.

maanantait pelastaa ikiomat ihanat laulutunnit. niihin saa mennnä yksin. saa istua autoon ja kääntää juuri sille radiokanavalle kuin haluaa (tai kuunnellaihan mitä tahansa muuta kuin risto räppääjää). voin keskittyä vain itseeni ja unohtaa kaikki päivän ikävät vastoinkäymiset, joita maanantaille on vähän turhan usein sattunut. kotiin tullessa lapset ovat jo unilla. kiitos rakas <3

tänään voisi tehdä poikkeuksen. jos yrittäisi tehdä tästä paremman päivän. suurempi tuli kotiin ja saan sen nahoissani tuta. viikon kiukuttelut kerralla, huh. vähempikin riittäisi. mutta ei sekään estä edes yrittämästä olla positiivinen. kevätaurinko antakoot kärsivällisyyttä ja auttakoot sulkemaan korvat kaikelta turhalta ininältä ja vinkumiselta.

lapset leikkii jotain ulkoiluleikkiä sisällä. leikkikööt. minä kuvasin viime viikon kirpparilöytöjä.



ihanat puuhelmet. kevään väriset.



valkoista ja vihreää. isompi ja pienempi.



purkkeja ja purnukoita. 
keltaiseen lasten värikynät.
punaiseen teipit, kumit, teroittimet.
sinisestä en tiedä, mutta kun se näytti niin ihanalta.



tämä minulla on äänitettynä c-kasettina. nyt myös euron arvoisena cd-levynä. 
kuluu varmaan käytössä puhki. 
ensi kesää odottaessa. 

3 kommenttia:

ky kirjoitti...

maanantai on onneksi vain kerran viikossa :)
tsemppiä sinne...
mä oon muuten käynyt täällä uskollisesti tsekkaamassa lähes päivittäin sieltä viime toukokuulta asti ja sitä ennenkin - kun tykkään lueskella kuulumisianne ja voin just sieluni silmin kuvitella, miltä teillä näyttää ja kuulostaa. yhdyn edellisen postauksen kommenttiin eläväisestä kirjoitustaidosta siis. :)

Laura kirjoitti...

onneksi! tämä maanantai kruunattiin vielä mukavalla bonuksella...

ihana kun käyt :) mutta haluaisi niin tietää, mitä teille kuuluu! käytiin joskus kauan kauan sitten istuskelemassa "yhdellä" - otetaanko uusiksi?

ky kirjoitti...

otetaan vaan, kunhan saadaan aikaiseksi :)