ostoksilla


helsinki on ihana kaupunki - talvellakin. siellä on ihana käydä. kierrellä kaupoissa, piipahtaa kauppahalleissa, ihailla vanhoja rakennuksia tai istahtaa vaikka cafe espaan juomaan kupponen kaffetta ja syödä ihanainen briossi. tänään oli sellainen päivä.

lähdin lasten kanssa retkelle helsinkiin. varsinainen päiväohjelma! tarkoituksena oli oikeastaan käydä vain ruohonjuuressa, mutta pitää nyt silloin kun sinne asti lähtee, tehdä myös jotain suuremman mielestä jännää. niin ollen matkattiin myös ratikalla hakaniemen kauppahalliin katsomaan suuria kaloja, maistamaan tuoretta ruisleipää sekä kurkkaamassa, joska vihreään vyyhtiin olisi tullut jotain ihanaisia lankoja. niin kuin mulla ei niitä lankoja olisi ihan tarpeeksi odottamassa työstämistä!?

ruohonjuuri lohkaisi odotetusti suurimman lohkon budjetista (jos sellaista nyt edes olikaan). matkaan tarttui nuoremmalle ruskovillan villainen kypärämyssy, ruoka-asioita, ecoverin yleispuhdistusaine... pakko oli ostaa maistiaispussi paljon puhutusta superelintarvikkeesta goji-marjasta sekä kuivatuista mustikoista. namnam, hyviä oli.


kauppakassiin (joka oli tietysti omasta takaa mukana) eksyi myös kilo täysruokosokeria ja luomukauramuroja. tarjouksessa olivat, mutta maksoivat silti paljon. toisaalta harvemmin sitä ja ne on kuitenkin terveellisiä. myös duussin luona maistettu ihanuus vihreä-minttu-chili-tee (tai miten sen nyt voi kirjoittaa...) eksyi kummasti myös lauran teevalikoimiin. tänä iltana on PAKKO juoda teetä!


näitäkin oli pakko ostaa, kun maistuvat oikeasti niin paljon paremmilta kuin tavis nalle-hiutaleet. siinä on oikeasti eroa ostaako luomua vai tavista. itse eron olen huomannut hiutaleissa ja ystävä erityisesti kananmunissa. note yourself testaa luomukananmunat asp.

tällä hetkellä testissä ovat nämä hassun näköiset puunkappaleet. tämä on myös yksi osa 'kohti ekologisempaa elämää' -projektia. hassulta tuntuu, että pähkinät ovat koneessa myös huuhteluvaiheen. mistä ne tietää, ettei enää saa erittää saippua-ainetta, vaan antaa pyykin huuhtoutua?!? ostin vain pienen paketin - koemielessä. jos homma pelaa, täytyy tilata täältä lisää 16€ kilohintaan. hieman halvempaa, mitä näistä nutseista maksoin...

päätettiin retki wayne's coffeen lounaaseen ja piipahdukseen kauneushoitolassa, josta varasin ihan hirmuisen määrän hoitoja helmikuun alkuun. kiitos murulle ylenpalttisen suuresta lahjakortista, pus!

suurempi oli ihan supermies, kun jaksoi koko päivän kävellä ja katsella myös äidin asioita. pienempi nukkui osan aikaa ja ihmetteli lopun. suurempi sai ratikassa vanhan miehen nauramaan, kun matkalla hakaniemestä rautatieasemalle poika tykitti ainakin miljoona kysymystä: miksi? miten? kuinka? kuka? häh? äiti meni vähän hiljaiseksi, kun piti vastailla raitiovaunun ja junan ohjailuun sekä raiteiden toimivuuteen liittyviin kysymyksiin sekä siihen, missä junat nukkuu öisin.

mutta että sellainen päivä meillä <3

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

noi riihipuodin kaurahiutaleet on tosiaan palvottavaa herkkua! muutenkin oot ostellu kivoja näköjään. :)

Laura kirjoitti...

jeps :) pääsi vähän mopo käsistä, kun hyllyiltä löytyi niin paljon sellaisia "näitä mun on pakko saada" ja "näitä vois kokeilla toimiiko" juttuja.