surullisella blogikierroksella


mies lähti keilaamaan ja minä kaksi lasten kanssa. no, ne nukkuu, joten oli aikaa käydä pyörimässä erilaisilla blogeilla. luin ensin omien suosikkien, kuten duussin, helin, tiinan ja aimon uusimmat päivitykset. sitten siirryin tsekkaamaan blogilistan uusimpia päivityksiä, jolloin löysin kasan tyyli- ja muotiblogeja, keon ruokablogeja sekä supin blogin.

hämmentävin löytö oli ne miljoonat laihdutusblogit. en tarkoita nyt niitä (myös allekirjoittanutta), jotka koittavat päästä esim. bmi 30:stä normaalipainoon, vaan näitä. tässä siis top 7 surullisista laihdutusblogeista. enempää en vain pystynyt lukemaan:

lasipalasia - laihdu 30 kiloon tai kuole. surullista.

jospa tällä kertaa onnistuisi - jokainen tietenkin on sinut itsensä kanssa vain tietyssä painossa, mutta tietoista alipainohakuisuutta?

i'm findin it's not easy to be perfect - ei varmaan tarvitse sanoa mitään.

thin me - 15 vuotias 168cm pitkä tyttö haluaa tipauttaa 58 kilosta 45 kiloon kolmen kuukauden aikana.

shh...she's dying - toinen nuori nainen, joka haluaa olla 45 kiloinen keijukainen. tosin tämä myöntää syömishäiriönsä, muttei halua parantua. surullista x2.

fucking fantastic world - huoh.

my fucking breakfast - "jos sattuisi käymään todella hyvin, 5,5 kuukauden kuluttua olisin hieman alle 41 kiloinen, niin hento, ettei kukaan rohkenisi koskettamaan minua ilman pelkoa särkymisestäni."

laura huokaisee ja julkaisee tämän postauksen surullisin mielin toivoen, että joku näiden neitojen lähimmäisistä huomaisi ja muuttaisi maailman. ai ei pysty? mä tiedän.

11 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Kiva että kävit vierailulla blogissani :)

Tämän tekstin aihe on kyllä puhuttava. Kerrassaan.

Satu kirjoitti...

Voi ei. En halua mennä tutustumaan nohin blogeihin.

Laura kirjoitti...

supi - puhuttava ja surullinen. ja tervetuloa uudelleen :)

satuk - kun tsekkaa yhden, on nähnyt kaiken, valitettavasti. ja tässä oli vain pieni osa niistä kaikista masennus- ja syömishäiriöblogeista mihin törmäsin..

Anni kirjoitti...

Korjaus blogistani:
Olen 24-vuotias ja en halua olla alipainoinen vaan normaalipainon alarajoilla mitoissa 173/59.
Toivon, että voisit korjata asiavirheet

Laura kirjoitti...

anni - anteeksi. voin poistaa linkityksen postauksesta.

jokainen tekee tyylillään, mutta kaikki tavat eivät vain kuulu osastoon terveellinen. kirjoitat itsekin sairaalloisesta ja pakkomielteisestä suhtautumisesta ruokaan. siihenkö itsekin pyrit? olen seurannut läheltä ruuan kanssa pelleilemistä siihen pisteeseen, että piti jo valita sairaalahoidon ja syömisen väliltä. kaikki alkaa niin pienistä ja viattomista tavoitteista.

eikö täydellistä ja kaunista vartaloa pysty saavuttamaan lisäämällä liikuntaa? kauniimpihan on vartalo, jossa on lihaksia kuin pelkkää luuta ja nahkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Anni kovasti bloginsa poistamista listoilta vaati, niin onhan siinä samaa kieroutuneisuutta kuin muissakin. Siinä ei vain olla vielä niin pitkällä menossa...

Vähäkalorista dieettiä suositellaan a) ylipainoisille
b) laihdutuksen aloituksen vauhdittamiseksi
c) ja mieluiten lääkärin valvonnassa.

Anni pyrkii syömään 800 kcal päivässä. Itse painan enemmän kuin Anni ja syön vähintään tuplasti tuon määrän - laihtuakseni. Myönnettäköön, että laihtumistahtikaan ei ole ollut kuin 5 kiloa vuodessa mutta rautaa nousee salilla enemmän kuin ennen :)

-est.

Laura kirjoitti...

est. - samaa mieltä olen ja sen vuoksi se listalla ensin olikin. toivon, että anni ymmärtäisi tämän itsekin. ei pääasia ole se, että näyttää hyvältä vaan se että VOI hyvin.

kun luki näiden ihmisten kirjoituksia, oli jokaisessa huomattavissa unettomuutta, levottomuutta, mielenterveysongelmia... johtuuko ne syömättömyydestä vai päinvastoin, who knows, mutta jou yhteys niillä joka tapauksessa on.

Anni kirjoitti...

Ei haittaa vaikka pidät siinä linkkiä, pyysin vain korjaamaan virheet...
"ei pääasia ole se, että näyttää hyvältä vaan se että VOI hyvin." -> Näiden kahden ei tarvitse sulkea toisiaan pois!! Pussikeitot ovat turvallinen ja tutkittu laihdutuskeino. Nutriletin ohjeessa sanotaan, että syömishäiriöiset, raskaanaolevat ja imettävät eivät saa käyttää (EI siis SUOSITELLA) valmisteita, normaalipainoisista ei sanota mitään. Jos valmisteiden käyttö oli vaarallista, niitä myytäisiin valvonnan alaisena.

Fenii kirjoitti...

Toivottavasti joskus kielletään myymästä näitä nutrilett-tuotteita normaalipainoisille.
Ei me tarvita niitä :)

Pussikeitot ei pidemmän päälle ole turvallinen laihdutuskeino kyllä. Startin siitä saa, mutta se pitää osata lopettaa, koska ihminen ei pärjää niin pienellä kalorimäärällä.

Laura kirjoitti...

Serafina - ei tarvitakaan :) poppakonsteilla ei laihdu. pysyvä ja niin ollen ainoa keino on muuttaa elintapojaan terveellisiksi ja lisäämällä liikuntaa. ei patukoilla ja pussikeitoilla eletä ja mikä tärkeintä: haluaako sitä loppuelämänsä ajan syödä pahoja pussikeittoja. ruoka on elämän yksi nautinnoista ;)

Laura kirjoitti...

niin ja serafina, kiva kun kävit :)