uusi ekologisempi elämä, täältä tullaan!



niin kuin uuden vuoden vaihtumisen kunniaksi lupasi, olen aloittanut katsomaan tarkemmin, miten voisin tehdä elämästä ekologisempaa.

löysin surffaillessani tällaisen brittiläisen sivuston, jossa perhe kertoo, kuinka he koittavat elää tuottamatta lainkaa jätettä... tai ainakin tehdä sitä mahdollisimman vähän. ok, perhe asuu maalla, joten ihan samaan en aio omia tavoitteita asettaa. ihailtavaa kyllä, perheen roskapönttö tyhjennettiin viime vuoden aikana ainoastaan KERRAN! ihailtavaa kierrätysaatetta. käykää tutustumassa! ainoa miinuspuoli sivustossa on, että se on englanninkielinen, joten lukeminen on hitaampaa, mutta toisaalta ei kaikkea voi saada.

toinen elämää helpottanut sivu oli kierrätys.info, josta löysin kauan kadoksissa olleet lähilaakson kierrätyspistepaikat. ei niitä metaaleja tarvitsekaan kärrätä toiselle puolelle kaupunkia, vaan ihan tuohon lähelle. sivusta innostuneena järjestin roskiskaapin uudelleen niin, että sinne saa kätevästi mahtumaan sekä lasit, metallit, patterit, biojätteen että sekajätteen (jota nyt tästä eteenpäin koitetaan tuottaa mahdollisimman vähän). jostain luin, että nyt tutkitaan, onko metallinkierrätys niin kannattavaa, että jokaisessa taloyhtiössä tulisi kerätä metallijätettä. mukavaa olisi, jos tämä toteutuisi. toinen, mistä pitäisi hieman vielä lueskella, on, kannattaako energiajaetta kierrättää vai onko se ekologisempaa täällä päin suomea laittaa jäte vain sekajätteeseen!? asiaan vihkiytyneet voivat valistaa mua asiasta.

0 kommenttia: